Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

CE vrea sa organizeze "ziua finantarii comunitare pentru IMM-uri" in fiecare stat UE

Comisia Europeana si-a propus sa organizeze pana la sfarsitul lui 2009, "Ziua finantarii comunitare pentru IMM-uri" in fiecare stat membru, urmarind sa informeze participantii asupra instrumentelor financiare comunitare destinate IMM-urilor si asupra intermediarilor financiari cu ajutorul carora firmele pot accesa aceste instrumente.

"Lipsa cunostintelor de specialitate sau experienta, barierele lingvistice si culturale impiedica IMM-urile din Romania sa aiba acces la multitudine de oportunitati oferite de Uniunea Europeana", crede Petru Luhan, administrator public al judetului Suceava si candidat la alegerile europarlamentare. Potrivit acestuia, "sunt necesare campanii de informare pentru a facilita accesarea programelor de finantare de catre IMM-urile romanesti".

Pana acum au fost organizate astfel de evenimente la Berlin, Stockholm, Paris, Roma, Budapesta.

"Anul acesta, in perioada 6-14 mai 2009, Comisia Europeana a organizat de asemenea prima Saptamana europeana a IMM-urilor, care a constat intr-o campanie de informare a antreprenorilor despre ajutorul de care pot beneficia la nivel european, national si local. In contextul actual, proiectele pentru investitii finantate din fonduri europene, reprezinta sansa relansarii sau dezvoltarii activitatii IMM-urilor din Romania", a mai adaugat Petru Luhan.

Sursa: www.newschannel.ro

Vizualizări: 49