Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Lansare proiect pentru dezvoltarea sociala si culturala a regiunii transfrontaliere Romania-Bulgaria finantat prin Phare 2006

Asociatia Culturala Grand Show din Constanta si partenerii sai, Centrul pentru tineret si activitati educationale din Silistra a organizat în data de 5 mai 2009, conferinta de presã prilejuitã de lansarea proiectului PHARE CBC 2006 „Tinerii români si bulgari - împreunã pentru dezvoltarea socialã si culturalã a regiunii transfrontaliere”.

Finantat în cadrul programului PHARE 2006, Cooperare Transfrontalierã România – Bulgaria, proiectul se adreseazã tinerilor si organizatiilor de tineret reprezentative, artistilor din zona transfrontalierã Constanta – Silistra.

În acest sens, proiectul îsi propune sã stimuleze dezvoltarea durabilã a zonei transfrontaliere Constanta - Silistra prin cooperare si schimburi culturale la nivelul tinerilor si informare în vederea implicãrii acestora în consolidarea democratiei. Proiectul se desfãsoarã pe o perioada de 11 luni iar principalele activitãti desfãsurate pentru atingerea obiectivului sunt:

  • Organizarea a trei seminarii de informare si educare a tinerilor, fiecare pe o temã de interes major în zona transfrontalierã.
  •  Organizarea Taberei anuale de creatie „Traditiile... în viziunea noastrã”, cu sectiunile de creatie literarã si artã vizualã.
  • Elaborarea unui album artistic virtual cuprinzând creatiile realizate de tineri în cadrul Taberei.
  • Realizarea unei serii de 4 emisiuni radio de informare si educare a tinerilor pe tematicile abordate în cadrul seminariilor si a celei abordate în cadrul Taberei.
  •  Elaborarea si tipãrirea materialelor informative pentru seminarii si pentru promovarea proiectului.
  •  Asigurarea vizibilitãtii proiectului prin mai multe activitãti: conferinte de presã, web-site, materiale tipãrite, comunicate de presã.
Toate aceste activitãti au în vedere crearea unei baze solide pentru dezvoltarea armonioasã si echilibratã a zonei transfrontaliere Constanta - Silistra.

Sursa: www.mdrl.ro

Vizualizări: 111