Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Au fost semnate doua contracte de finantare pentru pregatirea constructiei a 14 variante de ocolire

În data de 13 aprilie 2009, Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial ”Transport ” şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A. au semnat contractele de finanţare pentru 2 proiecte care au ca obiectiv pregătirea construcţiei a 14 variante de ocolire.

Primul proiect ”Pregătirea pentru construcţie a variantelor de ocolire Topliţa, Tuşnad, Sighişoara, Făgăraş, Huedin, Bârlad şi Timişoara Sud” are un buget total de aproximativ 128.649.173 lei, din care circa 18.311.843 lei constituie finanţare nerambursabilă acordată de Comisia Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională, restul sumei fiind asigurată de la Bugetul de Stat.

Perioada de implementare a proiectului menţionat este 13 aprilie 2009 – 31 decembrie 2012.

Cel de al doilea proiect are ca obiectiv ”Pregătirea pentru construcţie a variantelor de ocolire Paşcani, Roman, Roşiorii de Vede, Târgovişte, Titu, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei”. Bugetul total este de aproximativ 60.308.207 lei, din care circa 13.311.027 lei constituie finanţare nerambursabilă acordată de Comisia Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională, restul sumei fiind asigurată de la Bugetul de Stat.

Perioada de implementare a proiectului menţionat este 13 aprilie 2009 – 31 decembrie 2011.

Prin implementarea acestor două proiecte se vor asigura toate condiţiile necesare pentru începerea etapei de construcţie a 15 variante de ocolire pentru localităţile: Topliţa, Tuşnad, Sighişoara, Făgăraş, Huedin, Bârlad şi Timişoara, Paşcani, Roman, Roşiorii de Vede, Târgovişte, Titu, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

Cele 2 proiecte au fost depuse în cadrul Axei Prioritare 2 ”Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii naţionale de transport în afara axelor prioritare TEN-T, în scopul dezvoltării unui sistem naţional durabil de transport”, DMI.2.1. ” Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii rutiere” şi au drept scop finanţarea serviciilor de consultanţă necesare pregătirii pachetului de proiecte de construcţie variante de ocolire.

Sursa: MTI

Vizualizări: 99