Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Conferinta anuala privind Asistenta Tehnica

In data de 2 aprilie 2009, Ministerul Finantelor Publice a organizat la Bucuresti prima Conferinta privind Asistenta Tehnica.

„Conferinta isi propune, pe langa prezentarea de bune practici in utilizarea asistentei tehnice, identificarea de modalitati de sprijin pentru beneficiarii potentiali in pregatirea si implementarea proiectelor care sa duca la cresterea absorbtiei instrumentelor structurale in perioada urmatoare”, a declarat Bogdan Dragoi, Secretar de Stat in Ministerul Finantelor Publice.

Tematica dezbatuta a urmarit sa evidentieze cat de importanta este asistenta tehnica in implementarea instrumentelor structurale, prin sprijinul pe care il acorda sistemului de gestionare a fondurilor.

Concret, Programul Operational Asistenta Tehnica finanteaza realizarea de studii, ghiduri metodologice, schimburi de bune practici, formarea personalului din sistemul de gestionare, functionarea sistemului informatic de gestionare a fondurilor. In plus, asistenta tehnica sprijina absorbtia instrumentelor structurale in general, atat prin activitatile de comunicare si publicitate, cat si prin formarea de baza a celor care pot accesa instrumente structurale si a beneficiarilor de asistenta. POAT este primul care a obtinut acreditarea din partea Comisiei Europene a sistemului de management si control.

Conferinta a reprezentat in acelasi timp evenimentul de inchidere a proiectului de infratire institutionala (twinning) intre MFP, Ministerul Economiei si Tehnologiei din Germania si Ministerul Dezvoltarii Regionale din Polonia.

Evenimentul a reunit peste o suta de participanti din randul institutiilor cu atributii in gestionarea instrumentelor structurale (Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale, Autoritati de Management, Organisme Intermediare, Autoritatea de Certificare si Plata), altor institutii publice, precum si al Organizatiilor Non-Guvernamentale.

Sursa: www.poat.ro

Vizualizări: 90