Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noul director general al APIA va fi Daniel Constantin, fost euroconsilier în Ministerul Agriculturii

Daniel Constantin, fost euroconsilier în Ministerul Agriculturii, va ocupa funcţia de director general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), după ce a câştigat concursul organizat vineri pentru acest post.

Constantin este născut în 1978 şi a fost euroconsilier în Ministerul Agriculturii în perioada 2003-2006, coordonând corpul consilierilor de integrare europeană din minister. Dupa închiderea negocierilor cu Uniunea Europeană la capitolului Agricultură, în iunie 2004, Constantin a avut atribuţii în armonizarea legislaţiei româneşti cu cea europeană la APIA.

După 2006, Constantin a fost angajat la firme de consultanţă pentru atragerea de fonduri europene. Totodată, el realizează, de anul trecut, o emisiune TV pe tema accesării fondurilor UE.

La concursul pentru conducerea APIA s-au înscris trei candidaţi, respectiv Daniel Constantin, Florentina Răducanu, inginer agronom în cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, şi Adelina Georgiana Şchiopu, care a concurat şi pentru postul de director general al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), funcţie câştigată însă de contracandidatul său, Mihai Gavril Vădan.

Noul director al APIA trebuia să fie selectat la finele lunii februarie, însă concursul nu a mai avut loc întrucât până la termenul limită nu s-a înscris niciun candidat.

Postul este vacant după ce Dan Gherghelaş a părăsit funcţia la jumătatea lunii februarie, motivând că nu poate accepta "ingerinţa politicului într-o activitate strict tehnică", după criticile aduse agenţiei de ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu.

Interimatul a fost asigurat, până la 19 martie, de către directorul general adjunct, Mariana Drăghici. Aceasta a fost demisă săptămâna trecută, împreună cu toată conducerea centrală şi locală a APIA, de către ministrul Agriculturii, din cauza neînceperii plăţilor la hectar către fermieri la termenul stabilit.

Interimatul a fost preluat de către Melinda Kerekes, fost director al sucursalei APIA din Harghita.

Agenţia este gestionarul fondurilor UE destinate sectorului agricol, dar administrează şi fonduri de la bugetul de stat alocate fermierilor.

sursa:www.mediafax.ro

Vizualizări: 157