Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

IMM-urile vor depune mai putine avize pentru accesarea fondurilor europene

Mai putine avize pentru IMM-uri

In cadrul conferintei “Efectele crizei financiare asupra IMM-urilor: dificultati si oportunitati de finantare” au fost facute publice masurile concrete adoptate de catre nou infiintata Agentie pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM) in scopul fluidizarii procesului de elaborare si evaluare a proiectelor pentru atragerea de fonduri europene.

In mod concret, „au fost eliminate o serie de avize si certificari necesare, numarul acestora a fost redus de la 18 la 9”, a declarat Mariana Spranceana, reprezentant AIPPIMM.

Astfel, ca urmare a recent introduselor modificari, avizul de mediu va trebui prezentat numai dupa ce procesul de evaluare a fost incheiat, iar proiectul a fost declarat castigator, a mai adaugat Mariana Spranceana.

Mai putine etape de evaluare

De asemenea, pentru a scurta procesul de evaluare, cele trei etape - conformitatea administrativa, evaluarea eligibilitatii si evaluarea tehnica si financiara au fost reduse la doua, prin comasarea conformitatii administrative si a evaluarii eligibilitatii.

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 101