Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Centru de Informare asupra strategiilor de dezvoltare durabila in mediul rural

Inspectoratul Scolar General Judetean Iasi în parteneriat cu Centrul de Consultanta în Afaceri – Chisinau – Republica Moldova va invita joi, 12 martie 2009, la ora 12.00 la Inspectoratul Scolar al Judetului Iasi – Corp C – Centrul de Resurse si Proiecte Educationale, pe strada Nicolae Balcescu nr. 26, la conferinta de lansare a proiectului ,,Centru de Informare asupra strategiilor de dezvoltare durabila în mediul rural’’. Proiectul este finantat de Uniunea Europeana în cadrul Programului de Vecinatate România – Republica Moldova 2004 - 2006 Phare CBC 2006 si cofinantat de Guvernul României.

Centrul de Informare asupra strategiilor de dezvoltare durabila in mediul rural va avea filiale în Vladeni, Miroslava, Cotnari, Tibanesti, Podu-Iloaiei si Raducaneni, asigurând tinerilor pregatirea si formarea cu profesori bine pregatiti în domeniul managementului de proiect si al consultantei agricole, un program de formare sociala si profesionala a viitorilor fermieri, cât si un schimb de experienta util printr-un seminar de marketing si abilitati antreprenoriale.

Programul se desfasoara atât la nivelul Inspectoratului Scolar Iasi, cât si la nivelul fiecarei filiale a Centrului de Informare, filiale deschise în cele sase comune ale judetului Iasi. Vor fi selectate si formate 20 cadre didactice din Centrul de Consultanta în Afaceri Chisinau, din Inspectoratul Scolar Iasi si din cele 6 filiale. Vor fi de asemenea selectati si formati câte 50 de elevi din fiecare filiala din judetul Iasi, în functie de abilitatile acestora în domeniul vizat, alaturi de alti 30 elevi din Chisinau, selectati dupa aceleasi criterii. La festivitatea de deschidere vor participa reprezentanti ai Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala si ai Oficiul Judetean de Consultanta Agricola.

Sursa: www.mdrl.ro

Vizualizări: 105