Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Au fost semnate primele 15 contracte in valoare de 3,89 milioane euro destinati dezvoltarii capacitatii administrative

Rezultatele lansării primelor cereri de proiecte şi de idei de proiecte pun în evidenţă un interes crescut din partea administraţiei publice locale şi centrale, structurilor asociative ale autorităţilor publice locale, ONG-urilor cu activitate relevantă în domeniul administraţiei publice şi mediului academic pentru Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative: au fost depuse 206 cereri de finanţare de către 149 solicitanţi.

Cererile de finanţare primite în cadrul cererilor de proiecte au o valoare aproximativă de 75,2 milioane euro.

În cadrul cererilor de idei de proiecte, un număr de 26 solicitanţi au conceput 46 idei de proiecte, din care 23 s-au transformat deja în cereri de finanţare.

Cele mai multe dintre cererile de finanţare au vizat domeniul destinat îmbunătăţirii eficacităţii organizaţionale.

Alte 119 proiecte rămase sunt în curs de evaluare şi selecţie şi solicită finanţare în valoare de peste 47 milioane euro. Rezultatele procesului de evaluare vor fi publicate pe pagina de internet www.mai.gov.ro, rubrica „Fonduri structurale”.

Finanţările din Programul Operaţional „Dezvoltarea Capacităţii Administrative”, a cărui valoare depăşeşte 240 de milioane de euro, au drept scop creşterea eficienţei instituţiilor publice precum şi modernizarea acestora, unul din rezultatele aşteptate fiind creşterea încrederii publicului larg în administraţia publică.

Sursa: AMPODCA

Vizualizări: 78