Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Romania va beneficia de experianta Austriei in proiectele e-guvernare

Ministrul Comunicaţiilor şi al Societăţii Informaţionale, Gabriel Sandu s-a întâlnit cu ambasadorul Austriei la Bucureşti, Dr. Martin Eichtinger. Cei doi au discutat despre proiectele M.C.S.I.: e-România, strategiile naţionale de broadband, trecerea de la televiziunea în sistem analog la cel digital şi serviciul universal, precum şi despre preluarea experienţei Austriei în implementarea sistemelor de e-guvernare.
În acest context, mai mulţi specialişti în domeniul I.T. şi al Societăţii Informaţionale se vor deplasa la Bucureşti în perioada imediat următoare.
Împreună cu specialiştii români, ei vor identifica proiecte concrete în domenii cum ar fi: implementarea directivei privind serviciile, cadrul de interoperabilitate în serviciile electronice, strategiile de dezvoltare a societăţii informaţionale sau cadrul instituţional dezvoltat în vederea promovării societăţii informaţionale şi vor oferi consultanţă pe marginea acestora.
Austria este primul stat membru al Uniunii Europene care a reuşit să deţină 100% din serviciile publice online.
Astfel, pentru fiecare serviciu public din cele 20 identificate ca fiind servicii de bază la nivel European (12 pentru populaţie şi 8 pentru mediul de afaceri), fiecare cetăţean sau reprezentant al mediului de afaceri are posibilitatea de a accesa serviciul printr-un canal electronic complet tranzacţional.
Chiar şi cu introducerea noii metode de evaluare la nivel European a serviciilor, în funcţie de gradul de sofisticare (la nivel European sunt 5 grade de sofisticare a serviciilor electronice: informarea, interacţiunea, interacţiunea bidirecţional, tranzacţionarea şi personalizarea), Austria are 99% din servicii ce îndeplinesc criteriul maxim.
Acest lucru face ca Austria să fie lider în domeniu conform evaluării anuale a Comisiei Europene privind îndeplinirea Strategiei i2010.
Sursa: www.mcti.ro

Vizualizări: 142