Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MAPDR va subventiona motorina pentru lucrarile agricole de primavara


Ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), Dan Motreanu, a sustinut miercuri, 28 februarie 2007, in sedinta de guvern un proiect de Hotarare privind aprobarea activitatilor pentru care se acorda sprijin producatorilor agricoli din sectorul vegetal pentru anul 2007. Potrivit acestei Hotarari, sprijinul se va acorda sub forma subventionarii motorinei pentru lucrarile mecanice la culturile agricole.

„Vrem sa venim in sprijinul producatorilor agricoli si sa asiguram o cat mai buna desfasurare a campaniei de primavara. Sumele prevazute pentru acest sprijin vor fi finantate de la bugetul national in limita prevederilor bugetare aprobate pentru MAPDR”, a declarat ministrul Dan Motreanu.

Motorina destinata lucrarilor agricole de primavara va fi subventionata intr-un cuantum de 1 leu pe litru, ceea ce reprezinta circa 33% din pretul de achizitie a acesteia de la statiile de benzina. Suma totala alocata de MAPDR pentru subventionarea motorinei este de 109.200 mii lei.

Sprijinul financiar va fi destinat producatorilor agricoli care exploateaza in conditiile legii terenuri agricole si se va adauga fondurilor structurale care vor veni de la Uniunea Europeana.

Biroul de Presa al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale

Data publicarii: 28-02-2007

Vizualizări: 93