Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru dezvoltarea unui Parc de Specializare Inteligentă în orașul Baia Sprie

Ministrul Finanțelor, Marcel Ioan Boloș, alături de Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, și echipa Agenției de Dezvoltare Nord-Vest a participat vineri, 12 aprilie, la evenimentul prilejuit de semnarea contractului de finanțare pentru parcul de specializare inteligentă de la Baia Sprie, primul din seria de alte 7 investiții de acest tip din județul Maramureș.

„ Specializările inteligente joacă un rol crucial în dezvoltarea tehnologiilor emergente cu impact transversal asupra industriilor. Printr-o finanțare de 82 milioane de euro în 2021-2027, vom operaționaliza cel puțin 14 astfel de parcuri, care să aducă peste 10.000 noi locuri de muncă în regiune” – a  transmis Marcel Boloș, Ministrul Finanțelor.

„Dezvoltăm nu unul, nu două, nici trei, ci…șapte parcuri de specializare inteligentă în Maramureș! În curând vor mai fi semnate contractele de finanțare și la Fărcașa, Șomcuta Mare și Târgu Lăpuș, iar pentru parcurile industriale din Bogdan Vodă, Mireșu Mare și Giulești suntem în etapa de evaluare.” – a transmis Ionel Bogdan, Președintele Consiliului Județean Maramureș.

Conform comunicatului oficial, în parcul de la Baia Sprie se vor instala în curând companiile care vor implementa soluții inovative pentru medicină, industria cosmeticelor sau pentru domeniul agroalimentar. Toți tinerii ambițioși și talentați ce sunt tentați să emigreze sau cei care au emigrat deja, de acum au ocazia să muncească acasă, să fie permanent conectați cu cercetătorii din mediul universitar, să aplice tehnologii avansate de producție, iar produsele și serviciile lor să fie vândute pe scară largă în Europa și în întreaga lume.

Sursa: ADR Nord-Vest

Vizualizări: 92