Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru un centru de colectare a deșeurilor în Zalău

Primăria Municipiului Zalău a anunțat miercuri, 13 martie 2024, faptul că a obținut finanțare pentru amenajarea unui Centru de colectare deșeuri cu aport voluntar în municipiului Zalău.

Obiectivul acestei investiții este dezvoltarea unui management al deșeurilor eficient, prin suplimentarea capacităților de colectare separate, pregătire pentru reutilizare și valorificare a deșeurilor în vederea continuării procesului de conformare cu prevederile directivelor specifice și a tranziției la economia circulară.

Conform comunicatului oficial, centrele de colectare cu aport voluntar sunt destinate colectării separate a deșeurilor care nu pot fi colectate în sitem “door-to-door”: deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubele individuale, precum și fluxurile speciale de deșeuri – voluminoase, textile, din lemn, mobilier, anvelope, echipamente electrice și electronice, baterii uzate, cadavre animale, deșeuri periculoase, deșeuri de grădină, din construcții și demolări.

Implementarea proiectului privind realizarea Centrului se face în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 3 – Managementul deșeurilor. Valoarea totală a lucrărilor scoase la licitație este de 3.203.204,67 lei fără TVA.

Sursa: Primăria Municipiului Zalău

Vizualizări: 85