Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Maternitatea din Râmnicu Vâlcea va fi reabilitată cu ajutorul fondurilor europene

ADR Sud-Vest Oltenia a anunțat joi, 7 martie 2024, faptul că Maternitatea din Râmnicu Vâlcea va fi reabilitată cu 12 milioane de euro. Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027.

„Sănătatea este o prioritate atât pentru noi, cât și pentru administrațiile județene din regiune. În acest sens, gestionăm un program dedicat, Programul Sănătate 2021-2027, dar și prin Programul Regional Sud-Vest Oltenia pot fi obținute fonduri europene pentru creșterea eficienței energetice a unităților sanitare. Asta înseamnă investiții în infrastructura medicală, prin care să reușim, cu timpul, să avem un sistem de sănătate mai performant”, a declarat domnul Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

Proiectul prevede lucrări de reabilitare termică a clădirii Maternității, secție a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, care vor consta în izolarea fațadelor, schimbarea tâmplăriei și a instalațiilor sanitare și electrice, înlocuirea lifturilor și montarea unor instalații de securitate la incendiu. De asemenea, vor fi instalate panouri fotovoltaice și vor fi făcute recompartimentări astfel încât spațiile să fie cât mai potrivite pentru nevoile pacienților și cadrelor medicale.

Proiectul implementat de CJ Vâlcea are o valoare de 58 de milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 48 de milioane de lei. Investiția va fi derulată în cadrul Priorității 3 a Programul Regional Sud-Vest Oltenia – Eficienţă energetică și infrastructură verde, Obiectivul specific 2.1/b(i) – Promovarea măsurilor de eficiență energetică și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Sursa: ADR Sud-Vest Oltenia

Vizualizări: 78