Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Apel în pregătire pe PEO pentru furnizarea de cursuri de competențe digitale pentru angajați. Ghidul a fost publicat în consultare!

Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare (PEO) din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat astăzi, 8 martie 2024, în consultare publică Ghidul Solicitantului Condiții Specifice „Competențe digitale pentru piața muncii”,  apel de proiecte competitiv, finanțat din Prioritatea P09 „Consolidarea participării populației în procesul de învățare pe tot parcursul vieții pentru facilitarea tranzițiilor și a mobilității”, Obiectiv specific: ESO4.7. „Promovarea învățării pe tot parcursul vieții, în special a oportunităților flexibile de actualizare a competențelor și de recalificare pentru toți, ținând seama de competențele antreprenoriale și digitale, printr-o mai bună anticipare a schimbării și a cerințelor de noi competențe bazate pe nevoile pieței muncii, precum și prin facilitarea tranzițiilor profesionale și promovarea mobilității profesionale (FSE+)”.

Solicitanți eligibili sunt furnizorii de formare profesională continuă publici și privați, autorizați, conform legii.

Alocarea financiară a apelurilor de proiecte este de 93.198.530,00 euro din care:

  • pentru regiunile mai puțin dezvoltate: 83.823.530,00 euro;
  • pentru regiunea dezvoltată (București-Ilfov): 9.375.000,00 euro.

Activități eligibile:

  • Realizarea analizei de nevoi inițiale în vederea identificării necesarului de formare profesională din perspectiva nevoilor pieței muncii;
  • Evaluarea inițială a competențelor digitale ale grupului tinta la intrarea în operațiune;
  • Furnizarea de programe de formare profesională în vederea dobândirii de competențe digitale.

Propunerile și observațiile pot fi transmise pe adresa de e-mail consultare.peo@mfe.gov.ro până la data de 29.03.2024.

Descarcă documentele

Sursa: MIPE

Vizualizări: 521