Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Îmbunatatirea mediului pentru IMM-uri în Europa

Parlamentul European a adoptat o rezolutie în baza întrebarii orale depuse de europarlamentarii Edit Herczog, în numele Grupului PSE, si Nicole Fontaine, în numele Grupului PPE-DE cu privire la îmbunatatirea mediului pentru IMM-uri în Europa. Rezoluta a fost semnata de urmatoarele grupuri politice: PPE-DE, PSE, UEN si ALDE.

Luand în considerare rolul important al IMM-urilor pentru economia Europei si contributia lor la competitivitatea Uniunii Europene si la ocuparea fortei de munca, IMM-urile asigura peste 100 de milioane de locuri de munca, contribuind la cresterea economica, fiind o sursa majora de inovare si promovand egalitatea între sexe si dezvoltarea regionala.

Deputatii europeni invita Consiliul sa aprobe în mod oficial Legea întreprinderilor mici la Consiliul European pentru a îi asigura vizibilitatea necesara si solicita Consiliului ca, atunci cand adopta Legea întreprinderilor mici, sa confere caracter legal obligatoriu dispozitiilor sale pentru a putea imprima un efect pozitiv puternic în mediul IMM-urilor.

Atunci cand iau masuri de combatere a crizei financiare din prezent, statele membre UE nu trebuie sa uite de „economia reala” si sa ofere ajutor concret IMM-urilor, asigurandu-le acces la finantare în acest moment critic. În acest sens, europarlamentarii saluta noul pachet al Bancii Europene de Investitii care prevede 30 de miliarde EUR destinate împrumuturilor pentru IMM-uri, dupa cum s-a hotarat în cadrul ECOFIN. Acestia considera ca suma e prea mica pentru a permite rezolvarea problemelor curente de finantare pe care le întampina IMM-urile.

Sursa: Parlamentul European

Vizualizări: 75