Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MADR: Proiect privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducție, lansat în dezbatere publică

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a lansat joi, 29 februarie 2024, în dezbatere publică un proiect de Hotărâre privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa pentru anul 2024. 

Proiectul de act normativ vizează susţinerea crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa, pentru anul 2024, în vederea creșterii numărului de animale de reproducție deținute și sporirea numărului de produși valorificați de la acestea.

Beneficiarii schemei de ajutor de minimis pot fi crescătorii de porci de reproducție din rasele Bazna și/sau Mangalița, respectiv: 

  • producătorii agricoli PFA, II și IF,
  • producătorii agricoli societăţi agricole, 
  • producătorii agricoli persoane juridice.

Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de minimis este de 1.000.000 lei şi se asigură din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2024, iar suma alocată schemei de ajutor de minimis este de 2000 lei/scroafă/an. Suma totală a schemelor de ajutor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăși 20.000 euro pe durata a trei exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actual, respectiv anul depunerii cererii și în cele două exerciții financiare precedente.

Cetăţenii şi instituţiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii în termen de 10 zile de la data publicării, pe adresa de e-mail:  anne.niculescu@madr.ro , mihai.neagu@madr.ro 

Descarcă documentul

Sursa: MADR

Vizualizări: 184