Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a lansat apelul destinat microîntreprinderilor și IMM-urilor din regiunea Sud-Muntenia!

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional (PR) Sud-Muntenia 2021-2027, a lansat astăzi, 1 martie 2024, apelul de proiecte destinat microîntreprinderilor și IMM-urilor din regiunea Sud-Muntenia.

Solicitanți eligibili:

  • Societăți sau societăți cooperative, înregistrate în scop fiscal, cel târziu până la prima plată, în baza Legii societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, sau a Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, republicată, care se încadrează în categoria microîntreprinderilor, întreprinderilor mici sau a întreprinderilor mijlocii non agricole din mediul rural şi din mediul urban , inclusiv din satele aparținătoare acestora, care solicită finanţare pentru investiţii în domeniile de activitate eligibile (clase CAEN) enumerate în anexa care face parte integrantă din ghid.

Bugetul alocat apelului de proiecte 144.000.000,00 euro.

În cadrul apelului de proiecte vor fi finanțate:

  • Activităţi specifice updatării tehnologice ce vor conduce la îmbunătățirea capacităților tehnice, industriale și organizaționale pentru dezvoltarea de produse și servicii.
  • Activităţi specifice economiei circulare (spre exemplu revalorificarea materiilor prime, materialelor și produselor, valorificarea deșeurilor și produselor secundare proprii prin simbioză industrială, etc).
  • Activităţi specifice internaţionalizării (spre exemplu acces la servicii de intrare pe piețe internaționale/Piața Unică pentru identificare de oportunități de afaceri, parteneri și furnizare de asistență specializată pentru norme și reglementări, participarea la târguri şi expoziţii internaţionale, investiţii în adaptarea proceselor tehnologice de producţie la sistemele de certificare şi standardizare specifice pieţelor de export, etc).
  • Activităţi specifice certificării şi omologării produselor şi serviciilor (inclusiv metodologii și proceduri de management și producție).
  • Activităţi de digitalizare a întreprinderilor (microîntreprinderi, întreprinderi mici, întreprinderi mijlocii).
  • Activităţi de comunicare şi vizibilitate.

Perioada de depunere a proiectelor este 30 aprilie 2024, ora 08:00 - 31 iulie 2024, ora 14:00.

Descarcă documentele

Sursa: ADR Sud-Muntenia

Vizualizări: 770