Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Solicitanții admiși la finanțare pe apelul privind digitalizarea IMM-urilor trebuie să transmită în maxim 10 zile declarația pentru derularea fondurilor aferente proiectului prin intermediul unuia dintre partenerii bancari selectați de MIPE

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), prin Direcția Generală Implementare PNRR și Instrumente Financiare (DGIPNRRIF) gestionează apelurile de finanțare aferente PNRR, Măsura 1. Schemă de minimis și schemă de ajutor de stat în contextul digitalizării IMM-urilor, pentru care urmează a fi semnate minim 5492 de contracte de finanțare cu beneficiarii , conform țintei 263 din PNRR.

Prin Ordonanța de urgență nr. 18/2023 privind cadrul de desfășurare a sprijinului financiar și tehnic acordat de sistemul financiar-bancar în procesul de autorizare și derulare a fondurilor destinate beneficiarilor programelor gestionate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, cu modificările și completările ulterioare, se reglementează participarea instituțiilor financiar-bancare din România, alături de MIPE pentru implementarea proiectelor în relația cu beneficiarii IMM-uri.

Scopul implicării instituțiilor financiar-bancare în procesul de implementare a operațiunilor finanțate din fonduri europene îl constituie creșterea eficienței și rapidității absorbției fondurilor europene prin utilizarea unor resurse specializate în domeniul financiar, cu expertiză pentru categoriile de beneficiari avuți în vedere, care să completeze resursele tehnice și de personal ale structurilor de specialitate implicate din cadrul MIPE.

MIPE a desfășurat în perioada decembrie 2023 – februarie 2024  procedura de achiziție Servicii de consultanță financiar-bancară și în domeniul verificării și monitorizării acordat de partenerii bancari în procesul de verificare, autorizare și derulare a fondurilor destinate beneficiarilor programelor gestionate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – PNRR (Anunț de participare CN1062417/08.12.2023), pentru care au fost depuse și selectate 2 oferte.

Partenerii bancari selectați pentru acest acord cadru sunt:

  • CEC BANK SA
  • BRD – Groupe Société Générale SA

Condițiile financiare de creditare (în cazul în care beneficiarii vor solicita credite)  aplicate de partenerii bancari în relația comercială cu beneficiarii vor respecta prevederile actului normativ OUG nr. 18/2023.

Solicitanții pentru care s-au emis decizii de acceptare la finanțare vor transmite opțiunea lor (Declarație) pentru derularea fondurilor aferente proiectului prin intermediul unuia dintre partenerii bancari selectați de MIPE, în termen de 10 zile lucrătoare de la publicarea prezentului comunicat, prin intermediul platformei proiecte.pnrr.gov.ro.

Sursa: MIPE

Vizualizări: 694