Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Interreg VA România-Ungaria: Cererea de plată nr. 7 a fost transmisă Comisiei

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Autoritate de Certificare și Autoritate de Management pentru Programul Interreg VA România – Ungaria, a transmis miercuri, 28 februarie 2024, la Comisia Europeană, Cererea de plata intermediara nr. 7, aferentă anului contabil 2023-2024.

Prin această cerere de plată intermediară se solicită rambursarea de la bugetul Uniunii Europene a sumei de 2.46 mil euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională. Suma solicitată reprezintă rambursarea de la Comisia Europeană a cheltuielilor autorizate și plătite de beneficiarii români și unguri care implementează proiecte în parteneriat în cadrul programului INTERREG VA România – Ungaria. 

Conform comunicatului oficial, în prezent, totalul sumelor solicitate la Comisia Europeană este de 151.72 mil euro, iar totalul sumelor rambursate de către Comisia Europeană este de 143.21 mil euro. 

Gradul de absorbție al programului raportat la sumele solicitate a crescut la 80.22 %  în timp ce gradul de rambursare a ajuns la 75.72%.

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 47