Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Un nou contract semnat prin Programul Regional Nord-Vest

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest a anunțat că a fost semnat un prim contract pentru Prioritatea 3 – O regiune cu localități prietenoase cu mediul din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027. Astfel, orașul Beclean va implementa un proiect în valoare de aproape 5 milioane de euro pentru Înființarea și Amenajarea Parcului Botanic „Grădina Urbană Transilvania”.

Proiectul implică amenajarea unui parc botanic cu o suprafața de 49 de hectare, înconjurat de o pistă de biciclete, un spațiu educațional în care va fi integrată o creșă-grădiniță, un cluster de robotică și laboratoare de studiu moderne.

Conform comunicatului oficial, cunoscutele Băi Figa vor avea parte de un proiect complementar prin realizarea Grădinii Urbane Transilvania, iar locuitorii regiunii noastre vor beneficia de un spațiu verde ideal pentru de petrecerea timpului liber.

Proiectul a fost prezentat și la Bruxelles pe parcursul Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor, iar conceptul său vizionar deschide noi oportunități de dezvoltare locală și poate reprezenta un model de bune practici la nivel european pentru obiectivul de politică – O Europă mai verde.

Sursa: ADR Nord-Vest

Vizualizări: 219