Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

120 de proiecte depuse pe primele 2 apeluri lansate în cadrul Interreg NEXT România-Ucraina

Primele apeluri de proiecte lansate în cadrul Programului Interreg NEXT România-Ucraina s-au închis miercuri, pe 31 ianuarie 2024. Conform comunicatului, au fost depuse 120 de proiecte, care vizează domeniile educației, sănătății, biodiversității și combaterea efectelor schimbărilor climatice, dar și managementului frontierei. Valoarea nerambursabilă a proiectelor depuse este de 87 de milioane de euro.

Lansat în luna august 2023, apelul pentru proiecte standard (proiecte care includ o componentă de investiții de minimum 500.000 euro) are o alocare de 12,6 milioane euro și va finanța investiții în sănătate și educație. În cadrul acestui apel au fost depuse 49 de proiecte, cu o valoare nerambursabilă de 60 de milioane de euro.

Apelul de proiecte cu valoare mică a fost lansat în luna septembrie 2023, având un buget de 14,5 milioane euro pentru a finanța activități de prevenire și combatere a schimbărilor climatice, protejarea biodiversității, sănătate, educație și managementul frontierei. Cele 71 de proiecte depuse totalizează 27 de milioane de euro, fonduri nerambursabile.

Sursa: Interreg NEXT România-Ucraina

Vizualizări: 118