Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AFIR: O nouă versiune a cererii de finanțare aferentă intervenției privind sectorul zootehnic

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale publicat miercuri, 31 ianuarie 2024, o nouă versiune a cererii de finanțare aferente DR 20 „Investiții în sectorul zootehnic".

Potrivit comunicatului oficial, noua versiune se va utiliza începând cu etapa a doua de depunere (1 februarie – 29 februarie 2024) a intervenției DR-20 Investiții în sectorul zootehnic din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027 (PS PAC 2027).

Cererea de finanțare actualizată permite solicitanților care bifează achiziția fără construcții montaj să poată atinge plafonul de 2.000.000 euro/ proiect, urmând ca evaluatorii să stabilească dacă sunt prevăzute achiziții pentru echipamente utilizate în tehnologizarea/ retehnologizarea adăposturilor de animale sau a altor facilități din cadrul fermei sau dacă este vorba doar de utilaje agricole.

Pentru a permite această acțiune, în cererea de finanțare a fost eliminată plafonarea privind încadrarea achiziției simple fără construcții montaj în suma de 300.000 de euro/ proiect.

Solicitanții care au completat deja versiunea anterioară a cererii de finanțare și cărora nu li se aplică restricția în cauză, fiind vorba de proiecte cu construcții montaj, vor putea depune și versiunea 1.0 a cererii de finanțare.

Descarcă documentul

Sursa: AFIR

Vizualizări: 220