Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Înscrieri deschise pentru Premiile AFCN 2023!

Administrația Fondului Cultural Național a anunțat luni, 15 ianuarie 2024, deschiderea înscrierilor pentru Premiile AFCN 2023.

Premiile AFCN au rolul de a aduce în atenția publicului și a comunității culturale exemple de bună practică în producția și promovarea culturii Române la nivel local și internațional.

Conform AFCN, în 2023 s-au derulat cu co-finanțarea AFCN un număr de 381 de proiecte culturale, dintre care 276 de proiecte au fost propuse și realizate de organizații neguvernamentale din toată țara.

„Ne așteptăm ca la această ediție să avem o participare și mai importantă ca anul trecut având în vedere că mai bine de 70% din proiectele finanțate de AFCN în 2023 au fost derulate de reprezentanții sectorului creativ independent. Ne bucură faptul că aceste premii au devenit o marcă de excelență și că fiecare Gală de premiere se bucură de o audiență remarcabilă”, a declarat Irina Cios, director AFCN.

Premiile se adresează exclusiv organizațiilor neguvernamentale care activează în sectorul cultural, sector cu resurse financiare limitate dar care este foarte activ și care întreține o infrastructură culturală importantă.

Până pe 14 februarie operatorii culturali eligibili din toată țara, care au derulat proiecte co-finanțate de AFCN pe parcursul anului 2023, sunt invitați să își înscrie candidatura și să prezinte astfel, în cea mai bună lumină, activitățile organizate și experiențele creative cărora le-au dat formă.

Pentru mai multe detalii puteți accesa rubrica noastră alte finanțări.

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: AFCN

Vizualizări: 188