Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost publicat Ghidul final pentru CONSTRUCTPLUS. Află de când pot fi depuse proiectele

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a anunțat astăzi că, începând cu data de 15 februarie 2024 până la data de 15 martie 2024, se deschide sesiunea de depunere a cererilor de acord pentru finanțare în baza schemei de ajutor de stat instituită prin Ordonanță de urgență nr. 68/2023 pentru aprobarea şi finanţarea Programului naţional pentru dezvoltarea producţiei interne de produse şi materiale de construcţii.

Programul are ca obiect susţinerea financiară a investiţiilor private pentru înfiinţarea şi/sau dezvoltarea capacităţilor de producţie pentru produse şi materiale de construcţii.

Bugetul total alocat Programului este echivalentul în lei al sumei de 596 milioane euro pentru toată perioada de implementare, defalcat astfel:

  • credite de angajament pentru emiterea de acorduri pentru finanţare pentru perioada 2023 – 2026;
  • credite bugetare pentru plata ajutorului de stat pentru perioada 2024 – 2029.

Bugetul alocat pentru anul 2024 este echivalentul în lei a 149 milioane euro.

Cererile de acord pentru finanțare, însoțite de documentele justificative se transmit la Registratura Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Calea Victoriei nr. 152, sector 1, București menționându-se pe plic: Direcția Politici Industriale și Finanțări pentru Industrie – O.U.G. nr. 68/2023.

MEAT pune la dispoziţia solicitanţilor adresa electronică ajutordestat@economie.gov.ro  prin intermediul căreia pot fi adresate întrebări, sesizări şi solicitări de clarificări până la data de 05 martie 2024.

Descarcă documentele

Sursa: MEAT

Vizualizări: 1934