Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MADR: Perioada de aplicare a clauzei suspensive pentru Programele de susţinere în sectoarele suin și avicol a fost prelungită

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat că în Ședința de Guvern din 28 decembrie 2023 a fost aprobată Ordonanța de urgență a Guvernului pentru completarea art. 13 din Legea nr. 195/2018 privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie, precum și a art. 12 din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susţinere pentru activitatea de reproducţie, incubaţie şi de creştere în sectorul avicol.

Prezentul act normativ vizează prelungirea perioadei de aplicare a clauzei suspensive cu maxim 6 luni sub condiția prezentării de către beneficiari a unei declarații pe propria răspundere conform căreia procedura de obținere a documentelor nu este finalizată la data depunerii solicitării de prelungire.

Prin Programul de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie aprobat prin Legea nr.195/2018, până la data limită de semnare a contractelor, respectiv 31 decembrie 2022, au fost încheiate 28 de contracte. Prin această schemă de sprijin este susținută înființarea a 49.349 locuri de cazare reproducție suine în ferme comerciale, prin intermediul cărora se va genera o producție de circa 1,25 milioane purcei anual.

Prin Programul de susţinere pentru activitatea de reproducţie, incubaţie şi de creştere în sectorul avicol aprobat prin Legea nr.227/2018, până la data limită de semnare a contractelor, respectiv 31 decembrie 2022, au fost încheiate 40 de contracte. Prin acest program este susținută înființarea a 8,8 milioane locuri de cazare pentru activitatea de creștere, reproducție, incubație în sectorul avicol.

Sursa: MADR

Vizualizări: 96