Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AFM: Bugetul destinat Programului Eficiență energetică în clădiri publice a fost rezervat integral în primele 6 minute de la deschidere

Luni, 11 decembrie 2023, ora 10:00, a demarat sesiunea de înscriere în cadrul Programului privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice.

Conform comunicatului oficial, bugetul destinat acestei sesiuni a fost rezervat integral, în primele 6 minute de la deschidere.

Scopul programului îl reprezintă creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice şi îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, reducerea consumului anual de energie primară şi promovarea utilizării surselor regenerabile de energie.

„S-a încheiat înscrierea cu succes a 283 de dosare, în valoare de peste 1.200.000.000 de lei, în cadrul Programului Eficiență energetică în clădiri publice. Prin acordarea acestor finanțări autorităților locale se va reduce consumul anual de energie primară în clădirile publice. Și în acest an continuăm finanţarea investiţiilor pentru creşterea performanţei energetice a acestora și diminuarea efectelor poluării aerului asupra mediului şi a sănătăţii populaţiei”, a declarat președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Laurențiu Adrian Neculaescu.

Finanţarea se acordă în procent de maximum 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investiţie şi în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi.

Sursa: AFM

Vizualizări: 512