Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programele guvernamentale de creditare StudentInvest și FamilyStart vor continua și în 2024

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a anunțat sâmbătă, 9 decembrie 2023, faptul că programele guvernamentale de finanțare StudentInvest și FamilyStart se bucură de un interes crescut în rândul potențialilor beneficiari, studenți cu vârsta între 18 și 40 ani, respectiv familii cu vârsta între 18 și 45 de ani. 

Cele două programe de creditare se derulează în acest moment prin intermediul băncilor partenere înscrise: Banca Centrală Cooperatistă CREDITCOOP împreună cu 26 de bănci cooperatiste din rețea, CEC Bank, Exim Banca Românească, Libra Internet Bank și Techventures Bank. Aceste bănci au demarat implementarea programelor StudentInvest și FamilyStart în luna noiembrie, după stabilirea normelor proprii de creditare, în baza legislației specifice în vigoare.

Conform comunicatului oficial, programele StudentInvest și FamilyStart vor beneficia de susținere bugetară și în anul 2024. 

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a reamintit că, potrivit prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 95/2022 privind aprobarea programelor guvernamentale de creditare „StudentInvest” și „FamilyStart”, precum și pentru modificarea art.128, alin. (1) din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, cu modificările și completările ulterioare, art.2, alin. (4), respectiv art. 4, alin. (3) – „Creditul se acordă pentru o perioadă de maximum 10 ani, inclusiv perioada de grație”.

Sursa: MFTES

Vizualizări: 739