Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Un nou pasaj pietonal subteran pentru locuitorii din localitatea Nicolae Bălcescu prinde contur cu sprijinul PNRR

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI), în calitate de coordonator de reforme și investiții aferente Componentei 4 – Transport sustenabil din cadrul Pilonului 1 – Tranziția spre o economie verde din Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a anunțat săptămâna aceasta semnarea contractului de finanțare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) S.A., în calitate beneficiar, pentru elaborarea studiului de fezabilitate și proiectului pentru autorizarea lucrărilor de construire în vederea realizării unui pasaj pietonal subteran (DN2 km 277+616) în localitatea Nicolae Bălcescu din județul Bacău.

Conform comunicatului oficial, prin contractul de finanțare nr. 39/24.11.2023, se pun bazele pentru realizarea obiectivului de investiții care va fi finanțat prin PNRR și va deservi locuitorii localității Nicolae Bălcescu din zona de intersecție a DN 2 cu DC 89 și strada Crinului, contribuind la reducerea numărului de accidente și decongestionarea traficului. Amplasat într-o zonă cu risc crescut de accidente, pasajul pietonal subteran care va fi realizat pe baza documentației din cadrul proiectului „Elaborarea Studiului de fezabilitate și a Proiectului pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire pentru realizarea obiectivului de investiții Amenajare pasaj pietonal subteran DN2 km 277+616 în localitatea Nicolae Bălcescu, jud. Bacău”, va reprezenta o alternativă mai sigură la singura trecere de pietoni pe care locuitorii din zonă o pot traversa în prezent pentru a ajunge la gara din localitate și biserica din proximitate.     

Astfel, serviciile de proiectare care vor fi achiziționate de CNAIR în cadrul acestui contract contribuie la realizarea obiectivului de investiții și atingerea țintelor și jaloanelor asumate de MTI în cadrul Reformei 1. Transport sustenabil, decarbonizare și siguranță rutieră / Investiția I3 - Dezvoltarea infrastructurii rutiere sustenabile pe rețeaua TEN-T, taxarea rutieră, managementul traficului și siguranța rutieră

Preconizat a se finaliza în prima parte a anului 2025, contractul are o valoare totală de 417.678,6 LEI (cu TVA).

Sursa: MTI

Vizualizări: 112