Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Codul de conduită pentru consultanții care oferă servicii solicitanților EIC

Consiliul European a publicat luni, 6 noiembrie 2023, Codul de conduită pentru consultanții care oferă servicii organizațiilor care se înscriu la cererile de propuneri EIC. Scopul acestuia este de a stabili un set de standarde minime pe care consultanții care oferă servicii de sprijin pentru solicitanții EIC se angajează să le aplice în raport cu clienții lor.

Potențialii candidați la EIC și, în special, la EIC Accelerator pot avea acces la sprijin prin intermediul punctelor lor naționale de contact sau al rețelei Enterprise Europe Network, iar cei care trec de faza scurtă de depunere a candidaturii (etapa 1) pot avea acces la consiliere gratuită oferită de serviciile de accelerare a afacerilor EIC.

Conform comunicatului oficial, o serie de potențiali solicitanți EIC decid să apeleze la consultanți pentru a-i ajuta în continuare în ceea ce privește candidaturile lor și gestionarea proiectelor lor Piața europeană de consultanță care rezultă din aceasta face esențială susținerea transparenței și promovarea profesionalismului și a practicilor etice pe piața de consultanță în domeniul inovării, precum și sprijinirea potențialilor solicitanți pentru a găsi servicii de consultanță de înaltă calitate.

Codul este voluntar, dar se așteaptă ca firmele de consultanță care furnizează astfel de servicii să îl respecte. Toți solicitanții potențiali care intenționează să apeleze la servicii de consultanță sunt invitați să verifice dacă serviciile respective respectă codul. 

Descarcă documentul

Sursa: EIC

Vizualizări: 331