Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

121 de proiecte depuse în cadrul a trei apeluri PEO

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Educație și Ocupare, a anunțat luni, 6 noiembrie 2023, faptul că au fost depuse 121 de proiecte în valoare de 490,59 milioane lei în cadrul a 3 apeluri deschise în perioada 11.08.2023 – 02.11.2023.

Conform comunicatului oficial, cererile de finanțare au fost depuse astfel:

  • 80 proiecte depuse în cadrul apelului Consolidarea dialogului social și a parteneriatelor pentru ocupare și formare III – Organizațiile societății civile – regiuni mai puțin dezvoltate - valoarea asistenței financiare nerambursabile este de 378,74 milioane lei, reprezentând un procent de 847% din valoarea totală alocată.
  • 8 proiecte depuse în cadrul apelului Consolidarea dialogului social și a parteneriatelor pentru ocupare și formare III – Organizațiile societății civile – regiunea București–Ilfov - valoarea asistenței financiare nerambursabile este de 33,88 milioane lei, echivalentul a 321% din valoarea totală alocată.
  • 33 proiecte depuse în cadrul apelului Consolidarea dialogului social și a parteneriatelor pentru ocupare și formare II – Federații – valoarea fondurilor UE solicitate fiind de peste 77,96 milioane lei. Bugetul disponibil pentru apel a fost de 99,27 milioane lei.

MIPE a reamintit că pentru a crește capacitatea administrativă a partenerilor sociali, PEO prevede acțiuni de sprijin în vederea întăririi rolului acestora pe piața muncii și implicarea lor în domeniul formării profesionale.

Consolidarea dialogului social și a parteneriatelor pentru ocupare și formare, inclusiv cu participarea societății civile se propune a se realiza prin creșterea capacității organizațiilor societății civile de implicare în dialog, de a contribui la incluziunea prin ocupare și formare a categoriilor dezavantajate și de a participa, după caz, la furnizarea de măsuri active de ocupare.

Sursa: MIPE

Vizualizări: 605