Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PR Sud-Muntenia: Ghidurile pentru educație incluzivă și investiții în activități de cercetare-inovare, lansate în consultare publică

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional (PR) Sud-Muntenia 2021-2027, a lansat vineri, 29.09.2023, în consultare publică următoarele ghiduri:

1. Sprijin acordat învățământului profesional, tehnic și educației adulților pentru îmbunătățirea accesului egal la servicii de calitate și incluzive în  educație, inclusiv prin promovarea rezilienței pentru educația și formarea la distanță și online

Solicitanți eligibili:

  • Unităţi administrativ-teritoriale din regiunea Sud-Muntenia, din mediul urban și rural
  • Instituții ale administraţiei publice locale aferente entităţilor menţionate la punctul A), spre exemplu: acele entităţi (Direcţie/Serviciu) desprinse din aparatul Primăriei, aflate sub coordonarea Consiliului Local, cu bugetul aprobat prin HCL, derulează proceduri de achiziţii publice având personalitate juridică şi care au primit în administrare infrastructura educaţională
  • Forme asociative între unităţile administrativ-teritoriale şi instituții ale administraţiei publice locale menţionate anterior.

Liderul asociaţiei va fi reprezentat de unitatea administrativ-teritorială.

  • Centrele Regionale de Formare Profesională a Adulților 

Alocarea financiară este de 30.873.103,76 euro.

În cadrul prezentului apel de proiecte sunt sprijinite următoarele tipuri de acțiuni:

  • Construirea/ reabilitarea/ modernizarea/ consolidarea/ extinderea/ dotarea unităților de învățământ publice și a campusurilor școlare publice pentru formarea profesională prin învățământ profesional și tehnic (școli profesionale), învățământ dual public. 
  • Reabilitarea/ modernizarea/ dotarea infrastructurii aferente centrelor regionale de formare profesională a adulților.

Descarcă documentele

2. Sprijinirea investițiilor în activități de cercetare – inovare în microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii pentru creșterea nivelului de maturitate tehnologică în domeniile de specializare inteligentă

Solicitanți eligibili:

  • Societăți sau societăți cooperative, înregistrate în scop fiscal, în baza Legii societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, sau a Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, republicată, care se încadrează în categoria microîntreprinderilor, întreprinderilor mici sau a întreprinderilor mijlocii, care solicită finanțare pentru investiții în activități de cercetare-inovare în domeniile de specializare inteligentă identificate în Strategia de Specializare Inteligentă a regiunii Sud-Muntenia (RIS3).
  • Parteneriate constituite între întreprinderile de mai sus sau parteneriate constituite între întreprinderile de mai sus și întreprinderi mari. 

Alocarea financiară este de  30.705.882,35 euro.

Prin intermediul acestui apel de proiecte vor fi sprijinite investițiile în activități de cercetare–inovare în IMM-uri (inclusiv microîntreprinderi) și achiziționare de servicii de transfer tehnologic pentru proiecte de inovare de produs, proces, servicii, inovare organizațională și de model de afaceri pentru creșterea nivelului de maturitate tehnologică în domeniile de specializare inteligentă, inclusiv prin proiecte comune de cercetare între întreprinderi mari și IMM-uri.

Descarcă documentele

Eventualele observații, comentarii, recomandări, întrebări clar fundamentate și justificate se vor transmite la secțiunea „Întrebări și Răspunsuri”, precum și la adresa de e-mail: ghiduri@adrmuntenia.ro, pentru o perioadă de 15 zile lucrătoare de la data publicării ghidului în consultare, până în data de 23.10.2023.

Sursa: ADR Sud-Muntenia

Vizualizări: 425