Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Un nou proiect adresat politistilor din Romania si Moldova

Începand cu 13 septembrie 2008, Asociatia Alternative Sociale deruleaza în parteneriat cu Inspectoratul de Politie Judetean Iasi, Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Iasi si Asociatia Obsteasca pentru Copii si Tineri „Faclia” Ungheni (Republica Moldova), proiectul Optimizarea managementului teritoriului si al frontierei la granita romano-moldoveneasca finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei prin Programul de Vecinatate Romania – Republica Moldova 2004-2006.

Proiectul vizeaza dezvoltarea competentelor manageriale si operationale ale structurilor Inspectoratului de Politie Judetean Iasi, ale Directiei de Politie de Frontiera Iasi si ale comisariatelor de politie Ungheni, Falesti si Nisporeni din Republica Moldova, în vederea facilitarii cooperarii si optimizarii managementului teritoriului si al frontierei romano-moldovenesti.

Aproximativ 250 de politisti din Romania si Republica Moldova vor fi pregatiti în domeniul managementului operational, al relatiei cu mass-media si al asistentei victimelor diverselor infractiuni (traficul de persoane, violenta domestica, copii victime ale abuzului si exploatarii etc.). În acest sens vor fi create trei ghiduri în domeniile mentionate anterior ce vor fi distribuite în randul politistilor din cele doua tari.

În vederea aplicarii cunostintelor acumulate pe parcursul sesiunilor de instruire si pentru optimizarea colaborarii interinstitutionale, vor fi create la nivelul raioanelor Ungheni, Falesti si Nisporeni ale Republicii Moldova, trei retele de prevenire si combatere a traficului de persoane în care vor fi incluse autoritatile publice locale. Ulterior, aceste retele vor activa pe baza a trei planuri locale de actiune, ce vor fi create de asemenea în cadrul proiectului, în concordanta cu legislatia nationala si internationala în vigoare.

Proiectul beneficiaza de un buget de 200.000 Euro si se va finaliza la data de 30 noiembrie 2009.

Pentru mai multe detalii va rugam sa contactati Asociatia Alternative Sociale la telefon 0332/405476, fax 0332/405477, email: office@alternativesociale.ro, persoana de contact Catalin Luca, director executiv al Asociatiei Alternative Sociale.

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 106