Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Incepe a doua campanie regionala a Centrului EUROPE DIRECT

Centrul regional EUROPE DIRECT pentru Transilvania de Nord deruleaza, in luna noiembrie 2008, in toate cele sase judete ale Regiunii Nord-Vest, campania "Esti cetatean european! Citeste ca sa fii informat!".
Este a doua campanie regionala a Centrului, dupa cea din luna mai 2008, care a vizat administratiile publice locale, mediul de afaceri si mass-media, prin intermediul unei dezbateri chiar de Ziua Europei, 9 mai, la Cluj-Napoca, si a altor 5 dezbateri judetene cu scopul prezentarii retelei europene EUROPE DIRECT si a Centrului regional, a promovarii ideii de dezbatere publica si a crearii unui adevarat spatiu public de discutii si formare de lideri, a distribuirii de materiale informative despre UE.

Scopul prezentei campanii este identificarea nevoilor locale de informare pe teme europene ale publicului tinta al universitatilor si bibliotecilor din Regiunea Nord-Vest (Transilvania de Nord), promovarea Centrului EUROPE DIRECT, distribuirea de materiale informative editate de Comisia Europeana - din ce in ce mai multe in limba romana. Campania beneficiaza de 1 roll-up dedicat, de 300 de afise si 1.000 de cartoline care vor fi distribuite universitatilor si bibliotecilor din fiecare judet.

Campania va debuta in data de 12 noiembrie la Oradea, in co-organizarea Universitatii Oradea, sala Aula Magna, ora 12-14,30. Reprezentantul Centrului regional EUROPE DIRECT va sustine doua prezentari „Importanta retelelor europene de informare – Centrul regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord” si „Biblioteca UE si comunicarea Europei pe internet – resursa pentru comunitatile locale”, urmate de discutii cu publicul pentru identificarea nevoilor specifice de informare pe teme europene si de distribuirea de materiale informative.
Dezbaterile vor continua in judete, dupa urmatorul program:
14 noiembrie – Baia Mare, in cadrul Targului IntelectuAL, editia a 3a, ora 09,30-11,45
19-21 noiembrie – Cluj-Napoca, in cadrul Forumului Oportunitatilor Europene, editia a 2a, Targul TIMM Business Suport, 19 noiembrie ora 13,30-16,00
In ceea ce priveste judetele Bistrita, Satu Mare si Salaj, datele dezbaterilor vor fi comunicate ulterior.

Centrul regional Europe Direct pentru Transilvania de Nord ofera publicului larg serviciile:

  • furnizarea de informatii, asistenta si raspunsuri la intrebari privind legislatia, politicile, programele si oportunitatile de finantare ale Uniunii Europene - la sediu si on-line la http://europedirect.nord-vest.ro/ ;
  • oportunitatea de a comunica institutiilor UE reactiile cetatenilor sub forma unor intrebari, opinii;
  • posibilitatea de a adresa intrebari despre Uniunea Europeana la numarul de telefon gratuit 00800 6 7 8 9 10 11;
  • diseminarea de informatii, publicatii si documentatie, la sediul propriu si prin intermediul universitatilor, scolilor si institutiilor publice.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 64