Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Atelier fonduri-structurale.ro la Forumul Orașelor Verzi: Cum valorifici oportunitățile de finanțare europeană dedicate autorităților locale

Responsabilii de fonduri europene din cadrul primăriilor sunt așteptați la atelierul organizat de fonduri-structurale.ro pe 6 septembrie 2023 la Brașov, în cadrul Forumului Orașelor Verzi.

Pentru anul acestea sunt anunțate peste 450 de apeluri de proiecte din fondurile perioadei 2021-2027, iar mai mult de 200 se adresează autorităților publice locale. În cadrul ediției 2023 a Forumului Orașelor Verzi, specialiștii fonduri-structurale.ro invită responsabilii de fonduri europene din cadrul primăriilor la două module interactive ce urmăresc procesul de identificare și accesare a finanțărilor europene, cu accent pe investițiile verzi. Modulele vor cuprinde:

  • Sfaturi și recomandări despre identificarea și urmărirea eficientă a lansării de linii de finanțare de interes pentru comunitățile locale,
  • Discuții aplicate pe ghiduri de finanțare din domenii de interes pentru autoritățile publice locale precum mobilitate urbană, regenerare urbană, energie și eficiență energetică, digitalizarea serviciilor publice,
  • Elemente de management de proiect, de la dezvoltarea ideii de proiect și construirea structurii proiectului, până la îmbunătățirea șanselor de finanțare prin adresarea concretă în cadrul proiectelor a așteptărilor finanțatorului și a obiectivelor stabilite de acesta,
  • Sfaturi practice de la specialiști conecși finanțărilor europene (bănci, specialiști tehnici etc.).

Pentru detalii privind participarea la Forumul Orașelor Verzi și la atelierele de lucru adresate personalului din administrație publică la Conferința Internațională de Politici Publice de Mediu din cadrul FOV2023 accesați pagina www.fovbv.ro.

***

Forumul Orașelor Verzi (FOV) 2023 se va afla la cea de a 3-a ediție și este cel mai mare eveniment nucleu din România dedicat sustenabilității de mediu, câștigător al Galei Premiilor pentru un Mediu Curat (2021) și apreciat cu trofeul Silver pentru campanii de mediu la Romanian PR Award (2022).

Sub tema "Schimbăm perspectiva. Îmbrățișăm transformarea. Alegem acțiunea. Împreună.", conferința aduce în prim plan ideea că ne aflăm într-un moment critic al istoriei noastre și îndeamnă la o schimbare de paradigmă în abordarea problemelor legate de mediul înconjurător și de viitorul orașelor noastre.

FOV 3 va avea loc, la Brașov, între 4-10 septembrie 2023 și se adresează administrațiilor publice locale din România și Europa de Sud-Est:

  • Primari și viceprimari
  • Administratori Publici
  • Consilieri Locali
  • Arhitecti sefi, responsabili urbanism și spații verzi, directori tehnici
  • Responsabili fonduri europene, scriere proiecte și implementare
  • Manageri energetici, responsabili de mediu
  • Responsabili IT, digitalizare & proiecte de Smart City
  • Responsabili mobilitate, regii de transport, ADI-uri de transport

Cristina Pojoga,

fonduri-structurale.ro

Sursa: FOV

Vizualizări: 210