Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Ghidul de contractare pentru implementarea Investiției 4 „Proiecte transfrontaliere și multinaționale. Procesoare cu consum redus de energie și cipuri semiconductoare”, lansat în consultare publică

Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, în calitate de coordonator de reformă/investiții, împreună cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, în calitate de administrator de ajutor de stat, a lansat vineri, 25 august 2023,  în consultare publică Ghidul de contractare aferent Investiției 4 – Proiecte transfrontaliere și multinaționale – procesoare cu consum redus de energie și cipuri semiconductoare, din Componenta 9 „Suport pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare și inovare” a Planului de redresare și reziliență pentru România (PNRR).

Ghidul se adresează participanților direcți la proiectul important de interes european în domeniul microelectronicii și al tehnologiilor comunicațiilor, selectați de Comisia Europeană pentru acordarea ajutoarelor de stat individuale și ale căror proiecte vor fi finanțate din Investiția 4 din Componenta 9 a PNRR. Valoarea bugetului total al proiectelor participanților direcți este de 196 milioane euro, așa cum au fost acesta aprobat prin Decizia Comisiei Europene de acordare a ajutorului de stat.

Scopul ghidului este de a facilita înțelegerea unitară a procesului de contractare a proiectelor aferente Investiției 4 din Componenta 9 a PNRR, de a familiariza solicitanții cu cerințele, regulile și recomandările de bază pentru semnarea și/sau modificarea contractului de finanțare.

Perioada de consultare publică este de 10 zile, începând cu data de 25.08.2023 până la data de 04.08.2023, ora 17.00.

Propunerile, sugestiile sau opiniile referitoare la acest ghid vor fi transmise pe adresa de email: contact.implementarepnrr@mfe.gov.ro

Descarcă documentele

Sursa: MIPE

Vizualizări: 183