Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Sprijin pentru patru noi pasaje rutiere denivelate pe rețeaua de drumuri naționale

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI), în calitate de coordonator de reforme și investiții aferente Componentei 4 – Transport sustenabil din cadrul Pilonului 1 – Tranziția spre o economie verde din Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a semnat săptămâna trecută contractul de finanțare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) S.A., în calitate beneficiar, pentru etapa I de elaborare a Studiului de Fezabilitate pentru autorizarea lucrărilor de construire pentru 4 Pasaje rutiere denivelate pe rețeaua de drumuri naționale.

Preconizat a se finaliza la sfârșitul anului 2024, proiectul are ca obiectiv realizarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor pentru autorizarea lucrărilor de construire pentru patru pasaje rutiere denivelate în aria de incidență a localităților Chiajna, Dragomirești, Bărcănești, Băicoi, Slobozia, Malnaș (Covasna).  Astfel, prin contractul de finanțare nr. 35/04.08.2023, CNAIR va achiziționa serviciile de proiectare necesare realizării obiectivului de investiții în vederea scăderii numărului de accidente rutiere și fluidizării traficului.

Proiectul contribuie la atingerea țintelor și jaloanelor asumate de MTI în cadrul Reformei 1. Transport sustenabil, decarbonizare și siguranță rutieră / Investiția I3 - Dezvoltarea infrastructurii rutiere sustenabile pe rețeaua TEN-T, taxarea rutieră, managementul traficului și siguranța rutieră și are o valoare totală de 4.170.423,25 lei, din care valoarea sprijinului din partea Uniunii Europene este 1.227.936,24 lei.

Sursa: MTI

Vizualizări: 208