Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PR Centru: Ghidul pentru eficiență energetică în clădiri rezidențiale, lansat în consultare publică

ADR Centru, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul „Regiunea Centru’’ (PR Centru), a lansat vineri, 11 august 2023, în consultare Ghidul Solicitantului pentru Prioritatea de investiții 3 „O regiune cu comunități prietenoase cu mediul” – Obiectiv specific 2.1 „Promovarea eficienței energetice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră”, Acțiunea 3.1 „Eficiență energetică în clădiri rezidențiale”.

Solicitanți eligibili: Unități administrativ-teritoriale din mediul urban, din Regiunea Centru: UAT oraș, municipiu, municipiu reședință de județ, definite conform OUG 57/2019 privind Codul Administrativ cu modificările și completările ulterioare. 

Alocarea financiară este de 22,352,941.18 euro.

Valoarea eligibilă a proiectului:

  • pentru proiecte care vizează renovare moderată: minim 150.000 euro, maxim 2.500.000 euro;
  • pentru proiecte care vizează renovare aprofundată: minim 250.000 euro, maxim 2.500.000 euro.

Activități eligibile:

Activități aferente activității de bază

  • Măsuri de creștere a eficienței energetice în clădirile rezidențiale în strictă corelare cu măsurile prevăzute în raportul de audit energetic;
  • Măsuri auxiliare investiției principale, care contribuie la implementarea proiectului, respectiv construcții, instalații și dotări, realizate în strictă corelare cu nevoile clădirilor.

Activități conexe activității de bază

  • Acțiuni de conștientizare adresate consumatorilor/beneficiarilor finali și elaborarea de strategii pentru eficiență și măsuri rezultate din proiecte de cooperare;
  • Activități de proiectare și consultanță pentru elaborarea cererii de finanțare și managementul implementării proiectului, activități aferente auditului financiar al proiectului, activități de informare și publicitate.

Observațiile și propunerile pot fi formulate prin completarea documentului pus la dispoziție și transmiterea acestuia prin e-mail, la adresa helpdesk[at]adrcentru.ro, până la data de 04.09.2023.

Documentele sunt disponibile aici.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 422