Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PR Sud-Vest Oltenia: Ghidurile Solicitantului pentru transport public urban, în consultare publică

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional (PR) Sud-Vest Oltenia 2021-2027, a lansat joi, 3 august 2023,în consultare publică trei ghiduri destinate transportului public urban, pentru apeluri dedicate municipiilor reședință de județ, municipiilor și orașelor din Oltenia.

Autoritățile publice locale din mediul urban au, astfel, la dispoziție peste 115 milioane de euro pentru proiecte de mobilitate urbană care le oferă șansa să modernizeze și să eficientizeze transportul public, să promoveze transportul nemotorizat și electric și să digitalizeze sistemele de trafic.

Apelul de proiecte dedicat municipiilor reședință de județ este de tip necompetitiv. Bugetul total alocat: 75.354.118 euro, pentru fiecare municipiu reședință de județ existând o alocare financiară prestabilită. Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este de 500.000 euro, iar valoarea maximă eligibilă este de 25 milioane euro (cu condiția încadrării în alocarea predefinită pentru fiecare municipiu reședință de județ). Beneficiarii vor asigura din bugetele proprii o cofinanțare de minimum 2% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Descarcă documentele

Celelalte două apeluri de proiecte sunt de tip competitiv. Bugetul alocat pentru municipii este de 13.911.529 euro, în timp ce orașele au la dispoziție un buget total de 26.663.765 euro. Ajutorul financiar nerambursabil: maximum 98% din valoarea cheltuielilor eligibile. Atât în cazul municipiilor, cât și al orașelor, valoarea minimă eligibilă a unui proiect este de 250.000 euro, iar valoarea maximă este de 5 milioane euro.

Descarcă documentele

Propunerile și observațiile pot fi transmise la adresa de e-mail: office@adroltenia.ro, până în data de 29.08.2023.

Sursa: ADR SV Oltenia

Vizualizări: 106