Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ADR Sud-Muntenia devine Organism Intermediar pentru Programul Sănătate

Miercuri, 26 iulie 2023, a fost semnat Acordul-cadru de delegare a unor funcţii privind implementarea Programului Sănătate, între Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, în calitate de Organism intermediar pentru Programul Operațional Sănătate (OI PS) și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Direcția Generală Program Operațional Sănătate (DGPOS), în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Sănătate (AM POS). Documentul strategic a fost semnat de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, pe de o parte, și de reprezentatul legal Liviu Gabriel Mușat, în calitate de director general al ADR Sud-Muntenia, pe de altă parte.

Acordul stabilește funcțiile delegate OI PS de către AM POS referitor la proiectele FEDR în cadrul priorităților 1, 2, 3, 4 și 7, finanțate prin Programul Sănătate, precum și drepturile și obligațiile părților care decurg din această delegare.

ADR Sud-Muntenia va gestiona o alocare de peste 376 de milioane de euro pentru județele componente ale Regiunii Sud-Muntenia: Argeș, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ialomița și Călărași.

OI PS este parte a sistemului de implementare a PS, garantând asupra activităților desfășurate de către OI PS în baza funcțiilor delegate prin prezentul Acord. Totodată, părțile se angajează să colaboreze în vederea implementării PS în România, prin orice activități necesare pentru asigurarea implementării eficiente și la timp, în conformitate cu funcțiile și responsabilitățile fiecărei părți și în baza procedurilor specifice și instrucțiunilor aplicabile.

Sursa: ADR Sud-Muntenia

Vizualizări: 204