Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
consolid8 Festival se întoarce la Brașov cu a doua ediție. Sesiuni dedicate finanțărilor cu impact!

consolid8 Festival se întoarce la Brașov cu a doua ediție. Sesiuni dedicate finanțărilor cu impact!

consolid8 Festival, primul eveniment din România dedicat tehnologiilor verzi și dezvoltării urbane durabile, anunță cu entuziasm cea de-a doua ediție, Green Vision - Impactful Solutions, care va avea loc la Teatrul „Sică Alexandrescu" din Brașov în perioada 22-24 septembrie 2023.

Ce veți putea experimenta în cadrul consolid8 Festival

consolid8 Talks. Evenimentul se va desfășura pe parcursul a două zile, respectiv 23 și 24 septembrie 2023, începând cu ora 10:00 și va evidenția noile tendințe din domeniul tehnologiilor verzi. Participanții vor avea oportunitatea de a se conecta cu experți și vizionari ai sustenabilității. Printre speakerii invitați, se regăsesc personalități de excepție recunoscute la nivel internațional pentru contribuțiile lor în domeniul tehnologiilor verzi, precum Neil Harbisson și Daan Roosegaarde.

Seria de discuții "Talks" include și alte personalități din mediul antreprenorial și de business din România, care vor aborda subiecte de interes major precum energii regenerabile, eficiență energetică, gestionarea resurselor naturale, soluții pentru construcții durabile, antreprenoriat și know-how în lumea business-urilor verzi, inovare socială și surse de finanțare în tranziția digitală. Aceste discuții vor aduce în prim-plan modalități concrete de promovare a unui oraș sustenabil și vor contribui la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din Brașov și România.

În cea de-a doua zi de ”Talks” echipa fonduri-structurale.ro va facilita două sesiuni dedicate oportunităților de finanțare:

  • Money for Good: Funding the Impactful - Această sesiune se va concentra pe modalități de a obține finanțare pentru proiecte sau inițiative cu un impact pozitiv asupra comunității sau asupra mediului; În panel vor fi prezenți reprezentanți ai mai multor tipuri de finanțatori;
  • Masterclass: Unlock EU Funding for Your Business - Participanții vor fi informați cu privire la sursele de finanțare disponibile în cadrul Uniunii Europene și vor învăța cum să utilizeze eficient aceste resurse pentru a-și maximiza șansele de a obține finanțarea dorită.

Ambele evenimente oferă informații valoroase pentru cei interesați să își dezvolte proiectele sau afacerile și să obțină sprijin financiar pentru inițiativele lor.

Pe lângă zona de Talks, festivalul va include ateliere educative pentru copii pe teme precum economie circulară, case pasive și robotică, un Hackathon dedicat inovării sociale și tehnologiilor verzi, evenimente satelit pe teme precum Design Thinking, Product Development, Webdesign și Front-end Development, precum și o zonă de interactivă de activări unde vizitatorii pot experimenta ultimele trenduri în materie de soluții verzi.

Ca partener al evenimentului se alătură și LG Electronics România care va premia în cadrul consolid8 Talks câștigătorii competiției Edu-Transformers Award - o inițiativă dedicată celebrării proiectelor inovatoare care contribuie la îmbunătățirea educației în România prin integrarea tehnologiei în procesul de învățare. Evenimentul este susținut și de Comisia Europeană, Municipiul Brașov și Ambasada Regatului Țărilor de Jos.

Participarea este gratuită pentru toate evenimentele, însă este necesară înscrierea aici. Cei înscriși vor afla primii noutățile cu privire la speakerii confirmați și activitățile din cadrul festivalului.

Agenda completă a festivalului va fi disponibilă în curând pe website.

Pentru mai multe informații referitoare la evenimentele consolid8 Festival puteți urmări pagina de facebook.

www.fonduri-structurale.ro este organizație parteneră și se numără printre inițiatorii festivalului. 

Vizualizări: 500