Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noi contracte de finanțare semnate prin Programul Anghel Saligny

Adrian-Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, s-a aflat, vineri, într-o vizită de lucru în județul Arad, unde a verificat obiective finanțate de minister prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și a semnat noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Primul obiectiv de investiții a fost Spitalul de Psihiatrie din Căpâlnaş, construit de la zero și inaugurat vineri, 21 iulie 2023. Investiția este în valoare totală de 25.174.725,62 de lei (din care suma de 24.317.668,24 de lei a fost alocată din bugetul MDLPA) și are o capacitate de 77 paturi de spitalizare continuă, dintre care un izolator epidemiologic și un izolator psihiatric, situate în saloane separate.

Un alt proiect vizitat a fost Secția de Oncologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Investiția, în valoare de totală de 13.937.289,34 de lei (din care 13.037.364,91 de lei reprezintă contribuția din bugetul MDLPA), are o capacitate de 50 paturi de spitalizare continuă, 3 paturi pentru spitalizare de zi, 17 fotolii de tratament oncologic - chimioterapie. Obiectivul este realizat în proporție de 95% și se estimează că va fi finalizat anul acesta, în luna august.

„Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de sănătate reprezintă un obiectiv prioritar întrucât toți cetățenii trebuie să aibă acces la servicii medicale de calitate, în unități sanitare modernizate și cu dotări standardizate”, a precizat ministrul Veștea.

Tot la Arad, ministrul a semnat, împreună cu autorități publice locale, 15 noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Proiectele, în valoare totală de 213.111.133,64 de lei, vizează modernizarea drumurilor județene 572, 792E și DJ 709A și a drumurilor de interes local din comunele Ghioroc, Felnac, Fântânele, Apateu, Peregu Mare, Petriș, Secusigiu, Archiș și Buteni, extinderea și reabilitarea sistemului de alimentare cu apă în orașul Sebiș și comuna Fântânele, precum și realizarea unei conducte de aducțiune a apei în comuna Vladimirescu.

„Îmbunătățirea standardelor de locuit, prin extinderea rețelelor de apă și canal sau prin modernizarea și reabilitarea drumurilor județene și locale, sunt o necesitate pentru toate localitățile din România, iar fondurile puse la dispoziția autorităților locale prin programele coordonate de Ministerul Dezvoltării trebuie utilizate în mod eficient, pentru a beneficia de lucrări de calitate și de investiții durabile”, a afirmat Adrian-Ioan Veștea.

Descarcă lista contractelor semnate

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 255