Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

2218 proiecte depuse pe POSCCE

La cea de-a treia reuniunea a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE) s-a prezentat Stadiul implementarii POS CCE.

Pentru cele patru axe destinate potentialilor beneficiari s-au lansat, pana la data de 14 octombrie 2008, 25 de operatiuni dintr-un total de 35. Valoarea alocata celor 25 de operatiuni lansate este de 1014 milioane euro, ceea ce reprezinta aproximativ 33,7% din bugetul total al POS CCE (3011 milioane euro).

Solicitantii POSCCE au depus pana la jumatatea lunii octombrie 2218 proiecte cu o valoarea de aproape 8,25 miliarde lei. La aceasta suma, se mai adauga cei 100 mil. euro transferati Fondului European de Investitii pentru implementarea operatiunilor privind accesul IMM-urilor la finantare prin fondul JEREMIE.

Lipsa unor documente obligatorii la depunerea cererii de finantare sau prezenta unor documente expirate duc la intarzierea procesului de evaluare si selectie.

Reprezentantul Comisiei Europene a apreciat stadiul implementarii POS CCE, in contextul lansarii a peste 20% din suma alocata programului (prag de referinta in aprecierea Comisiei Europene) si a recomandat Autoritatii de Management sa accelereze activitatile de pregatire pentru lansarea unor operatiuni considerate inovative, cum ar fi cele dependente de strategia nationala de broadband, operatiunile referitoare la polii de competitivitate si cele privind dezvoltarea fondurilor de garantare prin fondul JEREMIE.

Principala tinta in perioada urmatoare este obtinerea aprobarii Comisiei Europene a raportului privind evaluarea conformitatii sistemului de management si control al POS CCE.

Sursa: MEF

Vizualizări: 118