Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect pilot pentru irigații, inclus de România în REPowerEU

Ministrul Marcel Boloș a anunțat miercuri, 17 mai 2023, faptul că Programul REPowerEU va conține un proiect pilot pentru irigații.

„În urma discuțiilor de zilele acestea de la Bruxelles, am convenit să avem în Repower EU un proiect pilot în irigații care să includă panouri solare flotante și investiții în echipamentele de pompare. Mai mult, sunt agreate voucherele pentru panouri solare și o alocare specială pentru a asigura eficiența energetică a locuințelor sociale.”, a declarat acesta.

Ministrul a menționat că suntem într-o perioadă în care provocările sunt tot mai complexe, referindu-se la reforma pensiilor speciale, reforma sistemului public de pensii, reforma privind guvernanța companiilor de stat sau reforma salarizării bugetare. 

„Am avut o discuție foarte productivă în acest sens cu doamna Gallina Andronova Vincelette, Country Director al Băncii Mondiale pentru Uniunea Europeană, căreia i-am propus să punem bazele unei colaborări și pentru investițiile și reformele pe care le pregătim pentru RePowerEU.” , a adăugat Marcel Boloș.

Sursa: Facebook Marcel Boloș

Vizualizări: 175