Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sportul – prietenie si competitie

În cadrul Programului de Vecinătate România-Moldova 2004 - 2006, prioritatea 2 – Actiuni „people – to – people”, Scoala Specială „Aurora” Vaslui a obtinut finantare pentru proiectul “Sportul – prietenie si competitie”. Valoarea totală a proiectului este de 54.694 Euro din care, 49.194 Euro contributia Comisiei Europene si a Guvernului României.

Proiectul va fi implementat de Scoala Specială "Aurora" Vaslui in parteneriat cu Consiliul Judetean Vaslui si Scoala Specială Hâncesti, Republica Moldova.

Proiectul “Sportul – prietenie si competitie” îsi propune dezvoltarea unui calendar competitional sportiv pentru elevii Scolii Speciale “Aurora” si a Scolii Speciale din Hâncesti, precum si implicarea cadrelor didactice în acest program în scopul asigurării unei cresteri si dezvoltări armonioase, atât din punct de vedere fizic cât si psihic a elevilor acestor scoli.

Principalele activităti ale proiectului costau în:
1. Organizarea unor seminarii în vederea cresterii gradului de instruire a personalului didactic implicat în activitatea zilnică a elevilor.
2. Organizarea unor competitii sportive pentru elevii cu nevoi speciale ale scolilor partenere.
3. Amenajarea sălii de kinetoterapie si dotarea cu aparatură si echipamente la standarde europene.
4. Amenajarea si modernizarea bazei sportive a Scolii Speciale „Aurora” Vaslui pentru a putea fi folosită la organizarea competitiilor sportive.

Proiectul are o durata de 10 luni si va fi finalizat în luna iunie 2009.

Obiectivul general al proiectului este cresterea nivelului de cooperare educatională transfrontalieră între judetul Vaslui si raionul Hâncesti.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • Cresterea gradului de instruire a personalului didactic din Scolile Speciale „Aurora” Vaslui si Hâncesti implicat în activitatea zilnică a elevilor cu nevoi speciale, utilizând experienta acumulată de profesionistii din România;
  • Cresterea calitătii serviciilor de asistentă recuperatorie si profilactică de specialitate pentru elevii Scolilor Speciale „Aurora” Vaslui si Hâncesti, prin utilizarea unor spatii de recuperare dotate si echipate la standarde europene;
  • Diversificarea oportunitătilor de practicare a activitătilor fizice si sportive a elevilor Scolilor Speciale „Aurora” Vaslui si Hâncesti prin organizarea unor competitii sportive.

Persoană de contact: kinetoterapeut Mocanu Daniel
Tel: 0742.122.072, email: danielmocanu73@yahoo.com

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 200