Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ADR Vest a publicat două documente suport, necesare solicitanților de finanțare prin PR Vest 2021-2027

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional (PR) Vest 2021-2027, a publicat miercuri, 10 mai 2023, următoarele documente suport:

  • Documentul cadru pentru verificarea Strategiilor integrate de dezvoltare urbană (SIDU) și a Planurilor de mobilitate urbană durabilă (PMUD);
  • Îndrumarul pentru elaborarea SIDU.

Documentul cadru pentru verificarea SIDU și a PMUD va fi anexat Ghidurilor solicitantului de finanțare aferente apelurilor pentru care se aplică instrumente teritoriale în conformitate cu Regulamentul UE 1060/2021, art. 28, respectiv finanțate în baza SIDU.

Documentul cadru are ca scop principal descrierea aspectelor procedurale privind verificarea SIDU și a PMUD, inclusiv precizarea documentelor necesare în procesul de verificare.

De asemenea, Documentul cadru cuprinde o metodologie orientativă dezvoltată de către AM PR Vest pentru selecția și prioritizarea de către autoritățile publice locale a proiectelor din SIDU finanțabile prin Programul Regional Vest 2021-2027, inclusiv aspecte care țin de mecanismul de guvernanță a strategiilor teritoriale integrate.

Documentul cadru include Grila de verificare a SIDU și Grila de verificare a PMUD. Astfel, recomandarea ADR Vest pentru solicitanții de finanțare este ca, înainte să depună spre verificare SIDU/PMUD la AM PR Vest, să efectueze ei propria autoevaluare a acestora, folosind grilele pentru verificarea SIDU/PMUD.

ADR Vest a elaborat și Îndrumarul SIDU, document care vine în sprijinul administrațiilor publice din orașele și municipiile Regiunii Vest, în elaborarea unei Strategii Integrate de Dezvoltare Urbană.

Pornind de la cerințele impuse de Regulamentul 1060/2021, Îndrumarul propune o structură orientativă pentru SIDU, descrie etapele principale de parcurs în metodologia de elaborare a SIDU, cu accent pe dezvoltarea caracterului integrat al strategiilor și prezintă metode de implicare a comunității în elaborarea SIDU.

Descarcă documentele

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 335