Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Ghidul privind achiziționarea microbuzelor electrice pentru elevi, lansat în consultare publică

Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Reformă și Reziliență (PNRR), a lansat joi, 4 mai 2023, în consultare publică Ghidul Solicitantului aferent apelului de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi”, apel de proiecte care va fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență - Componenta C15: Educație.

Obiectivul apelului vizează îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, cu precădere în zonele izolate, cu populație scăzută, prin furnizarea de microbuze școlare „verzi” (electrice), prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus, facilitând astfel accesul copiilor la educație, prin protejarea mediului înconjurător în același timp.

Prin prezentul apel, prin intermediul unităților administrativ-teritoriale județe, unitățile de învățământ preuniversitar vor fi dotate cu microbuze electrice, prin finanțare PNRR. 

Alocarea financiară PNRR totală pentru achiziția microbuzelor electrice este de 250 de milioane de euro, fără TVA.

Conform ghidului în consultare, apelul ar urma să se deschidă în data de 15.05.2023 și se va închide în data de 26.05.2023.

Observațiile și recomandările referitoare la ghidul publicat pot fi trimise pe adresa de e-mail consultare.pnrr@edu.gov.ro, în perioada 04.05.2023 - 10.05.2023.

Descarcă documentele

Sursa: Ministerul Educației

Vizualizări: 918