Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
Comuna Comana și-a ales o strategie de brand în urma proiectului Împreuna pentru Comana – strategie de dezvoltare prin consultare, dialog și branding local

Comuna Comana și-a ales o strategie de brand în urma proiectului Împreuna pentru Comana – strategie de dezvoltare prin consultare, dialog și branding local

Asociatia Clubul Sportiv Smart Atletic a implementat in perioada septembrie 2022-aprilie 2023, proiectul „Impreuna pentru Comana – strategie de dezvoltare prin consultare, dialog si branding local”, cu ajutorul unei finantari europene obtinuta prin intermediul Programului Operational Capacitate Administrativa in urma careia comuna Comana beneficiaza de definirea identitatii locului in urma cercetarii sociologice realizate in randul locuitorilor si vizitatorilor si a unei strategii de brand incluzand identitate vizuala si slogan.

Valoarea totala a proiectului este de 423651,74 lei, din care 415178,71 lei valoarea cofinanțării Uniunii Europene si 8473,03 lei valoarea cofinantarii eligibile a beneficiarului.

Cercetare sociologica care a stat la baza dezvoltarii strategiei de brand

Obiectivul general al cercetarii a fost acela de a intelege atat perspectiva locuitorilor cu privire la prioritatile comunei si factorii de satisfactie, dar si perceptia vizitatorilor si potentialilor vizitatori cu privire la atractiile localitatii. Analiza a vizat un esantion de 300 de locuitori si 600 de vizitatori si a avut ca rezultat un raport cantitativ, dar si unul calitativ care au stat la baza construirii strategiei de brand si a vizuinii de dezvoltare turistica pe urmatorii 10 ani.

Consiliul de brand - organism de consultare a cetatenilor comunei comana

Un alt rezultat al proiectului este crearea si operationalizarea Consiliului de brand care a urmarit implicarea cetatenilor comunei Comana in dezvoltarea strategiei de brand, din acesta facand parte reprezentati ai autoritatii locale, antreprenori, reprezentanti ai ONG-urilor, ai bisericii si ai institutiilor de invatamant din comuna.

Persoanele participante in Consiliu au beneficiat de un traning de specialitate in city branding sustinut de Asociatia Institutul pentru Orase Vizionare cu scopul de a contribui la validarea si dezvoltarea identitatii de imagine a localitatii pe termen lung, precum si de dezvoltarea de indicatori cheie pentru a urmari progresul in timp al brandului localitatii Comana in relatie cu cetatenii, investitorii si turistii.

Strategie de brand axata pe unicitatea zonei pentru turisti si atasamentul pentru natura al comunitatii

Brandingul de localitate este un proces care creste imaginea si reputatia unei localitati prin dezvoltarea unei identitati care are la baza realitatile si caracteristicile locului. Scopul principal al brandului de localitate este de a diferentia experienta pe care o ofera spatiul respectiv publicului tinta si de crea competitivitate in contextul social si economic. In acest fel, comuna Comana beneficiaza in urma proiectului de o viziune comuna in ceea ce priveste viitorul comunitatii si potentialul de dezvoltare al acesteia pentru urmatorii ani. Situata intr-un parc natural si o arie protejată de interes național, cuprinzand inclusiv Delta Neajlovului ca obiectiv natural unic in Romania, Comana isi doreste dezvoltarea unui turism responsabil in zona, sustinut de comunitatea locala cu dragoste pentru natura si frumos. Sloganul campaniei de branding local ales este – Comana – E in natura noastra, subliniind prin acesta atat frumusetea naturala in care este situata comuna, dar si atasamentul locuitorilor pentru zona in care traiesc.

Pentru mai multe detalii despre proiect si propuneri de colaborare, accesati site-ul smartatletic.ro, sectiunea Impreuna pentru Comana - www.smartatletic.ro/pentruComana

Persoana de contact:

Antohe Oana Flavia, Manager de proiect – oana.antohe@smartatletic.ro

[P]

Vizualizări: 169