Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: A fost lansat apelul privind acordarea de sprijin pentru dezvoltarea de capacități moderne de producere a materialului forestier de reproducere - Pepiniere Mari

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat ieri, 27 aprilie 2023, apelul necompetitiv de proiecte în cadrul Investiției I.2. „Dezvoltarea de capacități moderne de producere a materialului forestier de reproducere” pentru Subinvestiția I.2.A. Acordarea de sprijin de stat pentru dezvoltarea de capacități moderne de producere a materialului forestier de reproducere.

Solicitant de finanțare poate fi orice deținător public sau privat de pădure, autorizat pentru producerea de material forestier de reproducere, denumit în continuare (MFR) ori producător autorizat de MFR, indiferent de mărimea sa.

În categoria deținătorilor publici de păduri sunt incluse: Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”, Regia Autonomă „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”, unitățile administrativ-teritoriale (comune, orașe, municipii, județ) și alte persoane juridice de drept public.

În categoria deținătorilor privați de păduri sunt incluse: persoanele fizice autorizate, societățile comerciale, asociațiile și fundațiile, alte persoane juridice de drept privat.

Alocarea financiară totală acordată prin PNRR, pentru investiții în pepiniere și tehnologii moderne de producere a puieților forestieri, în capacități de condiționare a semințelor forestiere și în realizarea de plantaje forestiere în cadrul Investiției I2 – Subinvestiția C2/S/I.2.A este de 32.000.000 euro.

Prin intermediul acestei investiții sunt vizate activități/acțiuni specifice pentru înființarea/ dezvoltarea/modernizarea capacităților de producție a puieților forestieri, precum și pentru producerea, prelucrarea și condiționarea semințelor forestiere.

Depunerea proiectelor se realizează prin platforma eletronică dedicată PNRR, până pe data de 29.02.2024, ora 23:59.

Descarcă documentele

Sursa: https://pnrr.mmap.ro 

Vizualizări: 272