Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: O nouă prelungire a apelului pentru dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare

Ministerul Educației a anunțat ieri, 27 martie 2023, o nouă prelungire a apelului competitiv de proiecte pentru „Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare”, finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Noul termen limită de depunere a proiectelor este 07.04.2023 (ora 17:00). 

Reamintim că solicitanții eligibili din cadrul acestui apel de proiecte vor aplica sub forma unui parteneriat stabilit la nivel local. Acesta va fi alcătuit, în mod obligatoriu, din următoarele părți: o autoritate publică locală și o unitate de învățământ preuniversitar acreditată cu personalitate juridică. Parteneriatul poate conține și alte instituții publice/private, conform art. 31 din HG nr. 1.604/2022, care pot face parte din rețeaua de suport profesional, în funcție de nevoia identificată la nivel local. De asemenea, pot face parte din cadrul parteneriatului și organizații neguvernamentale care se pot implica în managementul, operarea sau acoperirea totală sau parțială a activităților eligibile.

Alocarea financiară totală pentru acest apel de proiecte este de 103 milioane euro.

Valoarea maximă a grantului per proiect este de 250.000 de euro (fără TVA), valoare eligibilă PNRR.

Bugetele proiectelor se vor utiliza pentru:

  • amenajarea, igienizarea și dotarea a minimum 2 săli pentru activități cu copiii, achiziționarea de mobilier, echipamente și materiale necesare amenajării spațiilor serviciilor complementare nou înființate;
  • achiziționarea materialelor didactice, a hranei, precum și a transportului pentru copii, pentru o perioadă de cel puțin 12 luni;
  • servicii de informare, consiliere și sprijin pentru părinții/reprezentanții legali/persoana în grija căreia se află copilul.

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-structurale.ro 

Sursa: Ministerul Educației

Vizualizări: 358