Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Conferința internațională Digital Innovation Zone – Transformare Digitală pentru Antreprenori

Joi, 23 martie 2023, începând cu ora 10:00, la Centrul de Evenimente – AGORA, din Iași, va avea loc prima conferință organizată în cadrul inițiativei Digital Innovation Zone, singurul hub european de inovare digitală (EDIH-European Digital Innovation Hub) din Regiunea Nord-Est a României. Este un eveniment dedicat soluțiilor inovative pentru IMM-uri și instituții publice, din sectoarele de producție și sănătate.

fonduri-structurale.ro este partener media al evenimentului.

Conferința Digital Innovation Zone va aduce la aceeași masă actori regionali cu nevoi de soluții de digitalizare (IMM-uri din sectoarele sănătate și producție, precum, APL-uri, spitale publice și private) și furnizori de astfel de soluții de digitalizare, precum și alte Digital Innovation Hub-uri și publicul general interesat de creșterea nivelului de digitalizare. Se va crea contextul perfect pentru comunicare, crearea de sinergii și colaborare între industrie, întreprinderile și administrațiile care au nevoie de noi soluții tehnologice, pe de o parte, și companii care oferă soluții pregătite pentru utilizare, pe de altă parte, într-un mod simplu și eficient. Totodată, participanții vor afla cum pot avea acces la o rețea de rețele naționale și europene pentru a găsi partenerul, expertiza și tehnologia potrivite pentru nevoile sale de business.

La eveniment vor participa susținători ai ecosistemului de inovare și digitalizare la nivel național și internațional, nume reprezentative, precum: Sebastian Burduja – Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Dragoș Vlad – Președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Vasile Asandei – Directorul General al ADR Nord-Est, Bianca Muntean – Președinte al Asociatiei DIH-urilor din Romania (RODIH), Dr. Heidi Cigan - Ofițer de Program, Comisia Europeană, Dr. Niki Kousi - Director al CLC South-East/ EIT Manufacturing dar și mulți alții, experți relevanți ai ecosistemului. 

Agenda evenimentului este disponibilă aici.

Pentru înscrieri, click aici.

Despre Digital Innovation Zone

Digital Innovation Zone a fost înființat în 2019 sub formă de acord de asociere între parteneri publici și privați, cu misiunea de a oferi suport continuu pentru îmbunătățirea gradului de digitalizare la nivelul Regiunii Nord-Est și cu rolul de a adopta pe scară largă noile tehnologii (AI- Inteligența artificială, HPC, Blockchain, etc.), pentru nevoile specifice și potențialul ecosistemului regional. Parteneri fondatori: Universitatea Tehnică ‘Gh. Asachi’, Iași (lider de consorțiu), Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Gr. T. Popa’, Iași, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Clusterul de Imagistică Medicală – Imago-Mol, Romsoft, Strongbytes, Webmagnat, Grapefruit, Atelierul de Idei și Iceberg Plus.

Vizualizări: 240